Hur behandlar vi dina personuppgifter när du söker jobb?

Hur behandlar vi dina personuppgifter när du söker en tjänst hos oss?

 

 

25 maj 2018 trädde dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft och ersatte tidigare lagstiftning för hantering av personuppgifter (PUL). Syftet med den nya lagstiftningen är främst att stärka individens integritet vid hantering av personuppgifter och säkerställa att företag inte lagrar personuppgifter som de inte behöver eller har tillåtelse/syfte att lagra. På First Reserve har vi som ambition att inte behandla mer personuppgifter än vi behöver för att genomföra våra rekryterings- bemanningsuppdrag.

Vid rekrytering behandlar First Reserve personuppgifter om kandidater som söker jobb

De personuppgifter som behandlas och lagras är vanligtvis:

Personnummer

Kontaktuppgifter

Ansökningshandlingar så som CV, personligt brev, referenser, betyg, intyg, intervjuanteckningar, foton etc.

Personuppgifterna behandlas under pågående rekryteringsprocess och sparas sedan i vårt rekryteringsverktyg Workbuster under en period av två år. Därefter får den registrerade förfrågan om att ligga kvar i vår databas och/eller uppdatera sina ansökningshandlingar under en förlängd period för att matchas mot aktuella tjänster. Den registrerade kan när som helst begära ett utdrag med vilka personuppgifter vi hanterar om vederbörande. Hen kan också begära att få bli raderad ur vår databas och/eller få felaktiga personuppgifter rättade.

Personuppgifterna finns tillgängliga för våra rekryterare samt i rekryteringens slutfas även för uppdragsgivaren. Är du fortfarande osäker på hur dina personuppgifter hanteras under rekryteringsprocessen är du självklart välkommen att lyfta dina funderingar med rekryteraren eller ta en titt på vår fullständiga integritetspolicy

Är du ute efter nytt jobb? Du hittar våra lediga tjänster här