Sommarbemanning - First Reserve

 Låt inte solstolarna stå tomma i sommar…

100m häck mellan vabruari och semester…

 

Du känner säkert igen dig både som anställd och som företagare. Våren är en utmaning för att hinna med arbetsuppgifterna. Det börjar någon gång i januari med att barnen kommer hem från skolan med löss och snorig näsa, innan du vet ordet av ligger du själv nerbäddad i årets influensa. Därefter kommer sportlov, påsklov, valborg, pollenallergi, kristi himmelsfärd, pingst, nationaldag och vips är det skolavslutning och midsommar. 

Semestern som i julas kändes ljusår bort börjar nu närma sig med stormsteg. Varje dag känns som ett steg i denna hetsiga sprint och varje helgdag, klämdag och halvdag blir en häck som vinner mark.

 

Att ha rätt personal på plats under semestern behöver varken vara dyrt eller svårt.

Här listar vi 5 tips för en lyckad semesterbemanning

  1. Börja i tid! Kan aldrig nog poängteras. För att lyckas med din semesterbemanning är tid en avgörande faktor. Tillgången på kandidater är alltid bäst om man är ute i god tid. När det börjar närma sig sommar är många redan uppbokade på jobb eller aktiviteter och lösningarna tenderar då att bli både mer kostsamma och medarbetarna inte lika välmatchade.
  2. Utgå ifrån data! Du känner din verksamhet utan och innan… eller? Ta tillvara på data och använd som stöd i dina beslut. Behöver exempelvis receptionen bemannas under hela semestern för att ta emot 2 telefonsamtal och vidarebefordra posten. Finns det andra lösningar? Utvärdera tidigare års semestrar och titta på prognos. Det är kostsamt att vara överbemannad.
  3. Gör en intern kompetenskarta! Kan och vill dina anställda utföra andra uppgifter än de brukar? Många tycker det är spännande att få testa på något nytt och ta sig an arbetsuppgifter de inte vanligtvis brukar utföra. Dessutom ger det dig som arbetsgivare möjligheten att upptäcka gömda talanger som kan bli värdefulla tillgångar för företaget.
  4. Se semesterbemanningen som en chans att knyta värdefull kompetens till ditt företag! Här har du en toppenchans att pröva dig fram och ta in spännande profiler som du annars kanske  inte hade anställt. Var modig i ditt urval och tänk mer på vad medarbetaren kan tillföra än vad som skulle kunna gå fel.
  5. Möt kandidaterna på deras arena! Idag råder hård konkurrens om bra kandidater och många företag slåss om samma kompetenser. Detta gäller även för sommarjobbare. Att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke och jobba med synlighet i de kanaler där dina önskade kandidater finns ökar dina chanser att få rätt personal på plats.

Låt oss hjälpa dig med semesterbemanningen i år

Vi bemannar med medarbetare på alla nivåer inom de flesta tjänstemannayrken. Dessutom har vi ett stort nätverk av specialister och chefer tillgängliga för interimsuppdrag. Kontakta oss idag för en helhetslösning eller punktinsats.

Läs mer om hur vi jobbar med bemanning och rekrytering.