Personligt Brev - First Reserve

Personligt brev – Ett komplement till ditt CV

I det personliga brevet ska du lyfta fram dina egenskaper, styrkor och varför just du är den bästa kandidaten för den tjänst som du söker.

Beskriv vem du är och vad just du kan tillföra

Börja med att läsa igenom annonsen noggrant för den tjänst du söker, detta för att säkerställa att du vet vad som efterfrågas. Om det framgår i annonsen vilket företaget är så är det alltid bra att göra lite egen efterforskning. Ju mer kunskap du har om företaget och deras fråmgångar, utmaningar och värderingar, desto lättare blir det för dig att matcha dina egenskaper med det som efterfrågas. Att vara påläst ger även ett gott och trovärdigt intryck hos rekryteraren.

Inled ditt personliga brev med att förklara vad som gjorde dig intresserad av tjänsten på det specifika företaget och varför just du är rätt kandidat. Försök att ge uttryck för hur din kompetens matchar just det arbetsgivaren söker.

Styrkor & Egenskaper

Beskriv de styrkor och egenskaper du besitter som du anser är av relevans för den aktuella tjänsten. Ge exempel på situationer ur ditt arbetsliv eller privat där dessa egenskaper kommit till användning. Se det personliga brevet som ett säljbrev, där produkten du ska sälja är dig själv.

Korta råd:

Var positiv, öppen och ärlig, beskriv kortfattat och strukturerat.

Överdriv inte dina erfarenheter och kompetenser och skriv inte spaltmeter om exempelvis dina fritidsintressen.

Dags för intervju? Såhär förbereder du dig.

Här kan du gratis ladda ner vår Personligt Brev-mall