Lönebjörn

Lönebjörn

Så blev vi Stockholms mest jämställda lönebyrå.

Scroll
IMG_7718 Ska¨rmklipp9 IMG_6566 IMG_8156 Eva o jeanette Ska¨rmklipp17 IMG_5479 Ska¨rmklipp4 IMG_8740 IMG_9336

Så föddes lönebjörn

Allt började på en intern utvecklingskonferens.

Alla var glada och på gott humör. Äntligen fick vi lite tid för att tänka bara på oss själva och hur vi skulle arbeta framåt.

Allt hade gått bra. Vi växte, hade bra och trevliga kunder, hade öppnat flera affärsområden, flyttat till nya lokaler, fått flera nya kollegor och konsulter. Men ändå. Något saknades, det kunde bli ännu bättre! Så vi började bena i utmaningarna. Workshop, gula notislappar, stödord på blädderblock. Kommentarer och idéer och vatten och kaffe. Och fler gula lappar. Kaffe och godis. Då, helt plötsligt:

-Björn! Ropade någon rätt ut i rummet.

-Björn??? Frågade vi andra…? Det blev helt tyst. Det enda som hördes var en tuschpenna som rullade över ett bord och ramlade ner i golvet. Plopp!

-Ja…Björn! Jag känner ju Björn. Han blir perfekt.

Björn visade sig vara en lönespecialist som jobbade på ett annat företag och som ansågs mycket duktig. Vi skulle rekrytera Björn.

-Just det, sa vi. Så är det.

Vi behöver en Lönebjörn. Eller egentligen flera stycken. Sagt och gjort och vi påbörjade både en utveckling vår verksamhet och rekrytering av nya medarbetare som skulle fylla de behov vi såg komma. Symbolen för detta blev Lönebjörn. 

Lönebjörn kan vara vem som helst som passar in i vår kravprofil; kvinna/man/annat/ ung/gammal spelar ingen roll. Det är egenskaperna och kompetensen hos Lönebjörn vi behöver.

Satsningen på Lönebjörn ledde till att vi på köpet blev Sveriges mest jämställda lönebyrå i en bransch som domineras av kvinnor. Idag har vi 50/50 könsfördelning i både löneteam och styrelse. Tack Lönebjörn för att du gav oss insikten!

Vill du veta mer?

SANDRA SOLOMON

VD/Partner

Hör av dig!

Vill du veta mer om våra lönebjörnar eller våra lönetjänster? Jag berättar gärna mer över en kaffe, välkommen att höra av dig!

Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!