Inspiration

Inspiration

Att skriva personligt brev

Ett CV visar vilken utbildning du har och vilka yrkeserfarenheter du samlat på dig genom åren. Det personliga brevet är en möjlighet att få berätta om hur du är som person, dina mål och dina drömmar och hur det matchar företaget du sökt jobb hos.

I det personliga brevet ska du lyfta fram dina egenskaper, styrkor och varför just du är den bästa kandidaten för den tjänst som du söker.

Beskriv vem du är och vad just du kan tillföra

Börja med att läsa igenom annonsen noggrant för den tjänst du söker, detta för att säkerställa att du vet vad som efterfrågas. Om det framgår i annonsen vilket företaget är så är det alltid bra att göra lite egen efterforskning. Ju mer kunskap du har om företaget och deras fråmgångar, utmaningar och värderingar, desto lättare blir det för dig att matcha dina egenskaper med det som efterfrågas. Att vara påläst ger även ett gott och trovärdigt intryck hos rekryteraren.

Inled ditt personliga brev med att förklara vad som gjorde dig intresserad av tjänsten på det specifika företaget och varför just du är rätt kandidat. Försök att ge uttryck för hur din kompetens matchar just det arbetsgivaren söker.

Styrkor & Egenskaper

Beskriv de styrkor och egenskaper du besitter som du anser är av relevans för den aktuella tjänsten. Ge exempel på situationer ur ditt arbetsliv eller privat där dessa egenskaper kommit till användning. Se det personliga brevet som ett säljbrev, där produkten du ska sälja är dig själv.

Korta råd:

  • Var positiv, öppen och ärlig, beskriv kortfattat och strukturerat.
  • Överdriv inte dina erfarenheter och kompetenser och skriv inte spaltmeter om exempelvis dina fritidsintressen.
Inspiration Mer Inspiration
Söka jobb Så förbereder du dig inför intervjun 4 minuter

Med kallsvettiga, darriga fingrar trycker du på mobilens röda knapp och avslutar samtalet du just haft. Pulsen är förhöjd och det tar några minuter att smälta vad som just sagts och att inse att du faktiskt är kallad på intervju för den där tjänsten som du drömt om sedan studietiden.

Mer information
Söka jobb Att skriva personligt brev 3 minuter

Ett CV visar vilken utbildning du har och vilka yrkeserfarenheter du samlat på dig genom åren. Det personliga brevet är en möjlighet att få berätta om hur du är som person, dina mål och dina drömmar och hur det matchar företaget du sökt jobb hos.

Mer information
Söka jobb Hur skriver man ett bra CV? 4 minuter

Att ha ett riktigt bra CV är ofta det första steget mot ditt drömjobb och kan vara det som avgör om du kommer vara en av de kandidater som väljs ut i en rekryteringsprocess. I denna guide har vi samlat några viktiga tips från våra rekryterare som kan hjälpa dig att utforma och skriva ett bra CV.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!