Inspiration

Inspiration

3 saker att göra nu om du vill ha nytt jobb

Oavsett om du vill rekryteras till en annan tjänst på företaget där du jobbar eller vill söka dig till en helt ny arbetsplats finns det tre steg som du kan ta idag för att maxa dina chanser att landa drömjobbet.

Frågor?

Ta del av de bästa tipsen från rekryterare på First Rekrytering och Bemanning i Stockholm.

  1. Fundera på vad du vill. Om du inte själv vet vad du vill jobba med kommer inte ens den skickligaste rekryteraren att kunna matcha dig till drömjobbet som ger måndagslycka. Fundera över vilka branscher du är intresserad av, vilka arbetsuppgifter du vill ha och vilken storlek på företag du trivs bäst i. Kom ihåg att matchningen till rätt jobb är ett samarbete mellan dig och rekryteraren. Ni ska tillsammans reda ut vart du kommer att växa och uppleva måndagslycka.
  2. Uppdatera din LinkedIn-profil. Rekryterare söker varje dag på LinkedIn efter passande kandidater till olika lediga jobb. Vill du vara säker på att de hittar dig, se till att du har en uppdaterad profil och att du nämner de erfarenheter som kan vara avgörande för om rekryterare väljer att kontakta dig eller inte. Vill du till exempel jobba som redovisningsekonom kan det vara avgörande att du anger att du tidigare haft tjänster som ekonomiassistent och redovisningsassistent, det är också bra om det framgår av din profil vilka system du jobbat i och vilka språk du behärskar på en professionell nivå. Ta reda på vilka rekryteringsföretag som tillsätter tjänster inom ditt område och börja connecta med deras rekryterare.
  3. Sök bara jobb du är genuint intresserad av! Rekryterare märker snabbt om du verkligen är intresserad av jobbet du sökt och dessutom vill du inte lägga din tid på att göra en ansökan och gå på intervju för ett jobb du egentligen inte är intresserad av. Är du osäker på om jobbet är rätt för dig när du läser jobbannonsen, slå en signal till rekryteraren och ställ de frågor du behöver få svar på för att avgöra om du vill söka det lediga jobbet eller inte. Är det inte rätt jobb kan kontakten med rekryteraren leda till att du får tips om andra jobb som du hellre vill söka.

Till sist - kom ihåg att ha kul när du söker nytt jobb! Det finns många roliga arbetsplatser och bra arbetsgivare, under ditt jobbsökande kommer du att komma i kontakt med rekryterare, flera olika företag och träffa olika människor som skulle kunna bli dina framtida kollegor.
Välj med omsorg så har du snart landat i din måndagslycka!

First är ett rekryteringsföretag i Stockholm och vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med kunniga, engagerade och passionerade människor inom HR, ekonomi, lön, administration och inköp samt logistik.

Kika gärna på våra lediga jobb och om du är ett företag som är ute efter att rekrytera nya duktiga medarbetare så kan du läsa mer om våra tjänster här: rekrytering och bemanning.

Inspiration Mer Inspiration
Söka jobb Så förbereder du dig inför intervjun 4 minuter

Med kallsvettiga, darriga fingrar trycker du på mobilens röda knapp och avslutar samtalet du just haft. Pulsen är förhöjd och det tar några minuter att smälta vad som just sagts och att inse att du faktiskt är kallad på intervju för den där tjänsten som du drömt om sedan studietiden.

Mer information
Söka jobb Att skriva personligt brev 3 minuter

Ett CV visar vilken utbildning du har och vilka yrkeserfarenheter du samlat på dig genom åren. Det personliga brevet är en möjlighet att få berätta om hur du är som person, dina mål och dina drömmar och hur det matchar företaget du sökt jobb hos.

Mer information
Söka jobb Hur skriver man ett bra CV? 4 minuter

Att ha ett riktigt bra CV är ofta det första steget mot ditt drömjobb och kan vara det som avgör om du kommer vara en av de kandidater som väljs ut i en rekryteringsprocess. I denna guide har vi samlat några viktiga tips från våra rekryterare som kan hjälpa dig att utforma och skriva ett bra CV.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!