Inspiration

Inspiration

Intervjufrågor att ställa vid chefsrekrytering

Att rekrytera en chef liknar på många sätt en rekrytering av andra medarbetare men det finns ett par kompetenser, egenskaper och förmågor som du genom rätt intervjufrågor kan säkerställa att kandidaten har vid en chefsrekrytering.

Frågor?
Iréne Nilsson Affärsområdeschef inköp/logistik/ Försäljningschef 070 279 83 21Vid en chefsrekrytering vill du genom intervjufrågor säkerställa att kandidaten är bra på att lösa situationer som handlar om människor, att leda andra. Använd en kompetensbaserad intervjumetodik och använd intervjufrågor där du ber kandidaten att berätta om olika situationer som den hanterat i sitt tidigare jobb. Du vill förstå vilka situationer kandidaten hanterat, med vilket resultat och vilken återkoppling den fått om den aktuella situationen. Du vill också genom dina intervjufrågor ta reda på om kandidaten till din chefsrekrytering är kreativ i sin problemlösning, kan driva och slutföra projekt på kortare- och längre sikt och du vill veta om kandidaten är självkritisk och reflekterar över sitt eget beteende.

På First Rekrytering i Stockholm har vi lång erfarenhet av chefsrekrytering. Här delar vi med oss av intervjufrågor du kan använda för att säkerställa att en chef du vill rekrytera besitter rätt kompetenser, egenskaper och förmågor för rollen.

  • Kan du berätta om en utmanande situation som du hanterat med en medarbetare?
  • Berätta om en längre projekt du drivit och hur du la upp ditt arbete under projektets gång.
  • Berätta om en bra företagskultur du upplevt och hur du var med och skapade den.
  • Vilka egenskaper hos dig själv jobbar du med att förbättra och på vilket sätt?
  • Vilken är den bästa feedback du fått på din prestation som ledare?
  • Berätta om de svåraste utmaningarna du haft som chef.
  • Beskriv samarbetet med din nuvarande/senaste chef, vad fungerar bra och mindre bra?

Vill du ha hjälp med din chefsrekrytering så är du välkommen att ta kontakt med oss på First. Vi är ett av Stockholms bästa företag inom chefsrekrytering och vi är specialister inom ekonomi, hr, lön, administration och inköp/logistik.

Inspiration Mer Inspiration
Rekrytering Var anställningsbar på robotarnas arbetsmarknad 4 minuter

Oroar du dig för att din tjänst ska tas över av robotar och att du därmed blir överflödig på din arbetsplats?

Mer information
Rekrytering Referenstagning - tre frågor som du inte får missa! 3 minuter

Urvalsarbetet börjar närma sig sitt slut, genom djupintervjuer och tester har ni landat i en eller ett par kandidater som ni kan tänka er att anställa. Nu är det dags för referenstagning men vad är viktigt att tänka på, vilka frågor får du inte missa att ställa till referenten?

Mer information
Rekrytering Kan man rekrytera utan CV? 3 minuter

Traditionellt sett har det vanligaste sättet att söka ett jobb varit att skicka in ett CV och ett personligt brev. Arbetsgivare har rutinmässigt uppmanat kandidater att skicka dokumenten för att söka ett ledigt jobb. Men vad händer på en arbetsmarknad där det råder kompetensbrist och där kandidaternas jobbsökarbeteende ändrats? Kan man som arbetsgivare fortfarande sitta vackert och vänta på att kandidaterna ska ta sig tiden och skicka in både CV och personligt brev?

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!