Inspiration

Inspiration

Välmående på jobbet

Vill du hitta måndagslycka under 2021? Läs vidare för att veta hur du behåller din måndagslycka om du redan hittat den eller om du vill veta hur du ska göra för att hitta den. Här får du våra 6 bästa tips om hur du ska öka ditt välmående på jobbet under 2021.

Frågor?

Hur du trivs på jobbet har stor inverkan på hur du mår i andra delar av livet och det innebär självklart att det finns all anledning att sträva efter att hitta (eller behålla) rätt jobb hos rätt arbetsgivare under 2021. 

6 saker du kan göra för att skapa Måndagslycka under 2021.

 1. Se till att vara på rätt arbetsplats
  Någon skrev en gång att det tyngsta arbetet inte är det som gör dig trött i kroppen utan det som inte släpper taget om din själ. Alla som upplevt söndagsångest vet att det stämmer. Är du på fel arbetsplats är risken stor att du bär runt på en stress över att du är någonstans där du inte vill vara. Hittar du dig själv på den platsen är det dags att gå vidare, steg ett till att hitta måndagslycka är att byta jobb till en arbetsplats där du kan trivas, växa och utvecklas.

 2. Välj din chef
  För det är inte bara chefen som väljer dig. Din chef kommer att ha en stor påverkan på hur ditt arbete ser ut och när det gäller dina möjligheter att utmanas och att växa på jobbet. Chefen är dessutom en viktig faktor för trivsel på arbetsplatsen och flera studier har visat att det är avgörande för välmående på jobbet att bli sedd och bekräftad av sin chef.

 3. Gör något du tycker om
  Ta på dig fler arbetsuppgifter som du tycker är roliga och intressanta och försök bli av med uppgifter du inte motiveras av. I bästa fall finns arbetsuppgifterna som ger dig flow på ditt nuvarande jobb men om så inte är fallet är det dags att se dig om efter en ny arbetsplats att hitta din Måndagslycka på.

 4. Var på en plats där du kan påverka
  En av de saker som påverkar vårt välmående på jobbet mest är möjligheten att påverka. Om du har liten eller ingen möjlighet att påverka arbetsinnehållet eller kraven i jobbet löper du stor risk att drabbas av utbrändhet eller utmattningssyndrom. Försök få möjlighet att påverka hur och när arbetet ska utföras, vilka tider du jobbar bäst och i vilken ordning du tar dig an dina arbetsuppgifter.

 5. Utmanas för att växa
  En av de vanligaste anledningarna till att man byter jobb är behovet av nya utmaningar. Att inte utmanas i jobbet är en vanlig orsak till att motivationen minskar. Ta reda på vilka utmaningar du behöver för att växa och undersök om de möjligheterna finns på din nuvarande arbetsplats. Ibland ligger lösningen i att ta sig an nya arbetsuppgifter eller en ny roll på företaget men andra gånger krävs att du söker dig till en helt ny arbetsplats.

 6. Ta inte på dig mer än du klarar av
  Om du älskar ditt jobb vill du göra allt du kan för att förälskelsen ska vara, och när du har kul och tycker om dina arbetsuppgifter är det väldigt lätt att ta på dig för mycket. Därför behöver du vara medveten om din egen förmåga och ha en realistiskt uppfattning om vad som är rimligt att klara av inom normal arbetstid. Ta hjälp när du behöver och säg nej när du är fullbelagd, alla på jobbet uppskattar en ärlig kollega som man kan lita på.

Ibland finns din måndagslycka på en annan plats än ditt nuvarande jobb. Då rekommenderar vi dig att kolla in våra lediga jobb och ta Firsts hjälp att maxa ditt välmående på jobbet och hitta måndagslyckan under 2021.

Vi är First. Platsen där företag hittar människor med passion, erfarenhet och expertis och kandidater hittar sann Måndagslycka. Läs gärna mer om First och hur vi skapar måndagslycka här.


Inspiration Mer Inspiration
Måndagslycka 5 sätt att hitta och rekrytera innovativa medarbetare 3 minuter

Världen förändras ständigt och digitaliseringen har gjort att förändringen går snabbare än någonsin. Det ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare att vara innovativa.

Mer information
Måndagslycka Sätt karriärmål för att öka din måndagslycka 4 minuter

De flesta av oss spenderar en tredjedel av sin tid på jobbet, det innebär att vi många gånger är mer tid på arbetsplatsen än med våra nära och kära eller på andra saker vi tycker om att göra.

Mer information
Måndagslycka Välmående på jobbet 4 minuter

Vill du hitta måndagslycka under 2021? Läs vidare för att veta hur du behåller din måndagslycka om du redan hittat den eller om du vill veta hur du ska göra för att hitta den. Här får du våra 6 bästa tips om hur du ska öka ditt välmående på jobbet under 2021.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!