Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!

Inspiration

Inspiration

Välmående på jobbet

4 mjnuter

Så hittar du måndagslycka under 2020. Hur hittar man måndagslycka? Om du inte redan har måndagslycka vill du läsa vidare för att få våra 6 bästa tips om hur du ska öka ditt välmående på jobbet under 2020.

Frågor?
Sandra Solomon VD / Partner 070 279 83 42

Hur du trivs på jobbet har stor inverkan på hur du mår i andra delar av livet och det innebär självklart att det finns all anledning att sträva efter att hitta (eller behålla) rätt jobb hos rätt arbetsgivare under 2020. 6 saker du kan göra för att skapa Måndagslycka under 2020.

Se till att vara på rätt arbetsplats
Någon skrev en gång att det tyngsta arbetet inte är det som gör dig trött i kroppen utan det som inte släpper taget om din själ. Alla som upplevt söndagsångest vet att det stämmer. Är du på fel arbetsplats är risken stor att du bär runt på en stress över att du är någonstans där du inte vill vara. Hittar du dig själv på den platsen är det dags att gå vidare, steg ett till att hitta måndagslycka är att byta jobb till en arbetsplats där du kan trivas, växa och utvecklas.

Välj din chef
För det är inte bara chefen som väljer dig. Din chef kommer att ha en stor påverkan på hur ditt arbete ser ut och när det gäller dina möjligheter att utmanas och att växa på jobbet. Chefen är dessutom en viktig faktor för trivsel på arbetsplatsen och flera studier har visat att det är avgörande för välmående på jobbet att bli sedd och bekräftad av sin chef.

Gör något du tycker om
Ta på dig fler arbetsuppgifter som du tycker är roliga och intressanta och försök bli av med uppgifter du inte motiveras av. I bästa fall finns arbetsuppgifterna som ger dig flow på ditt nuvarande jobb men om så inte är fallet är det dags att se dig om efter en ny arbetsplats att hitta din Måndagslycka på.

Var på en plats där du kan påverka
En av de saker som påverkar vårt välmående på jobbet mest är möjligheten att påverka. Om du har liten eller ingen möjlighet att påverka arbetsinnehållet eller kraven i jobbet löper du stor risk att drabbas av utbrändhet eller utmattningssyndrom. Försök få möjlighet att påverka hur och när arbetet ska utföras, vilka tider du jobbar bäst och i vilken ordning du tar dig an dina arbetsuppgifter.

Utmanas för att växa
En av de vanligaste anledningarna till att man byter jobb är behovet av nya utmaningar. Att inte utmanas i jobbet är en vanlig orsak till att motivationen minskar. Ta reda på vilka utmaningar du behöver för att växa och undersök om de möjligheterna finns på din nuvarande arbetsplats. Ibland ligger lösningen i att ta sig an nya arbetsuppgifter eller en ny roll på företaget men andra gånger krävs att du söker dig till en helt ny arbetsplats.

Ta inte på dig mer än du klarar av
Om du älskar ditt jobb vill du göra allt du kan för att förälskelsen ska vara, och när du har kul och tycker om dina arbetsuppgifter är det väldigt lätt att ta på dig för mycket. Därför behöver du vara medveten om din egen förmåga och ha en realistiskt uppfattning om vad som är rimligt att klara av inom normal arbetstid. Ta hjälp när du behöver och säg nej när du är fullbelagd, alla på jobbet uppskattar en ärlig kollega som man kan lita på.

Finns din Måndagslycka på en annan plats än ditt nuvarande jobb? Kolla in våra lediga jobb och ta Firsts hjälp att maxa ditt välmående på jobbet under 2020.

Vi är First. Platsen där företag hittar människor med passion,erfarenhet och expertis och kandidater hittar sann Måndagslycka. Läs gärna mer om First och hur vi skapar måndagslycka här.


Inspiration Mer Inspiration
Måndagslycka 5 sätt att hitta och rekrytera innovativa medarbetare 3 minuter

Världen förändras alltid och digitaliseringen har gjort att förändringen går snabbare än någonsin. Det ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare att vara innovativa.

Mer information
Måndagslycka Sätt karriärmål för att öka din måndagslycka 4 minuter

De flesta av oss spenderar en tredjedel av sin tid på jobbet, det innebär att vi många gånger är mer tid på arbetsplatsen än med våra nära och kära eller på andra saker vi tycker om att göra.

Mer information
Måndagslycka Välmående på jobbet 4 mjnuter

Så hittar du måndagslycka under 2020. Hur hittar man måndagslycka? Om du inte redan har måndagslycka vill du läsa vidare för att få våra 6 bästa tips om hur du ska öka ditt välmående på jobbet under 2020.

Mer information
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används.