Inspiration

Inspiration

Sveriges bästa arbetsplatser 2020

Great Place To Work har för artonde året i rad utsett de svenska arbetsplatser där medarbetarna har det bäst.

Frågor?

Med avstamp i 30 års forskning om vad som utmärker en bra arbetsplats undersöker Great Place To Work varje år arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. Konkurrensen om kompetens gör att de flesta arbetsgivare vill ha en åtråvärd plats på listan för att kunna locka till sig de bästa medarbetarna nu och i framtiden.

För att hamna på listan behöver arbetsgivaren ha lyckats skapa en utmärkt medarbetarupplevelse och en del av rankingen utgår från medarbetarnas egna upplevelser av sin arbetsplats. Även organisationens ledarskap undersöks och då tittar man bland annat på hur företagen anställer och utvecklar sina medarbetare, hur de visar omtanke, inspirerar, informerar och lyssnar på sina medarbetare.

De företag som lyckas bra med arbetsplatskulturen ser effekter som minskad sjukfrånvaro och högre effektivitet och innovationskraft. Men också en betydligt högre lönsamhet än andra företag.

Totalt utses 60 arbetsgivare varje år fördelat på tre kategorier. Stora organisationer +250 anställda, Mellanstora organisationer 50-249 anställda och Små organisationer 20-49 anställda.

Här listar vi topp 10 i varje kategori:

Stora organisationer:

 1. Hilti
 2. B3 Consulting Group
 3. Smarteyes
 4. SBAB
 5. 3
 6. Newsec
 7. Sparbanken Skåne AB
 8. Tyréns
 9. Benify
 10. DHL Express

Mellanstora organisationer:

 1. Cygni
 2. Key Solutions
 3. Tenant & Partner
 4. Multisoft AB
 5. AbbVie
 6. Bostads AB Mimer
 7. Transcendent Group
 8. AB Stångåstaden
 9. Centiro
 10. Webstep

Små organisationer

 1. Regent
 2. Protek
 3. Studieförbundet Vuxenskolan Halland
 4. Sundbom & Partners
 5. Kraftkonsult
 6. Agero
 7. Cupole
 8. LeanOn AB
 9. Pilotage
 10. Sankt Kors

First Rekrytering och Bemanning i Stockholm hjälper dig att hitta de bästa medarbetarna inom HR, lön, ekonomi, inköp, logistik och administration. På våra inspirationssidor hittar du fler artiklar om att skapa en bra arbetsplatskultur och hur du kan göra för att skapa måndagslycka för dina medarbetare.

Inspiration Mer Inspiration
Måndagslycka 5 sätt att hitta och rekrytera innovativa medarbetare 3 minuter

Världen förändras ständigt och digitaliseringen har gjort att förändringen går snabbare än någonsin. Det ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare att vara innovativa.

Mer information
Måndagslycka Sätt karriärmål för att öka din måndagslycka 4 minuter

De flesta av oss spenderar en tredjedel av sin tid på jobbet, det innebär att vi många gånger är mer tid på arbetsplatsen än med våra nära och kära eller på andra saker vi tycker om att göra.

Mer information
Måndagslycka Välmående på jobbet 4 minuter

Vill du hitta måndagslycka under 2021? Läs vidare för att veta hur du behåller din måndagslycka om du redan hittat den eller om du vill veta hur du ska göra för att hitta den. Här får du våra 6 bästa tips om hur du ska öka ditt välmående på jobbet under 2021.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!