Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!

Inspiration

Inspiration

Sätt karriärmål för att öka din måndagslycka

4 minuter

De flesta av oss är en tredjedel av sin tid på jobbet, det innebär att vi många gånger spenderar mer tid på arbetsplatsen än med våra nära och kära eller på andra saker vi tycker om att göra.

Frågor?
Sandra Solomon VD / Partner 070 279 83 42

Vad kan då vara viktigare än att uppleva sann måndagslycka på jobbet? Här delar vi med oss av våra bästa tips för att sätta karriärmål för att maxa din måndagslycka.

Varför är det viktigt att sätta karriärmål?
Om du inte vet vart du ska, hur ska du då veta vilket första steget är för att ta dig dit? Sätter du inte egna karriärmål så lämnar du mycket åt slumpen, dessutom riskerar du att andra sätter målen åt dig om du inte sätter dem själv.

Vad är karriärmål?
Karriärmål kan vara alltifrån att du bestämmer dig för att byta jobb, prestera för att få en befordran till att höja din lön eller att bli bättre på att nätverka.

Oavsett vilket mål du väljer att sätta så är det klokt att bryta ner målen i delmål. Och kom ihåg att målen kan ändras längs vägen, ställ dig regelbundet frågan: Vart är jag på väg och vill jag dit?

Några exempel på karriärmål kan vara:

  • Få personalansvar
  • Höja min lön
  • Byta jobb
  • Gå en kurs
  • Bli en bättre säljare
  • Utöka mitt nätverk
  • Ansvara för större projekt

Att sätta mål kan vara svårt
Om du tycker att det är svårt att sätta karriärmål är en bra övning att reflektera över vad som har varit bra under året som gått. Hur ser det ut i de olika områdena i ditt liv: jobb, ekonomi, familj, hälsa? Vilka områden vill du fokusera på under 2020 och på vilket sätt?

Några frågeställningar du kan använda för att veta vart du ska och sätta dina karriärmål:

  1. Om det inte fanns några begränsningar och du inte behövde ta hänsyn till någon annan, vad skulle du då vilja?
  2. Vilka arbetsuppgifter ägnar du dig åt när det känns som att tiden flyger förbi - kan du ägna mer av din tid åt den typen av uppgifter?
  3. Om du kunde jobba i vilken bransch du vill, i vilken roll du vill – vad skulle du göra då?


När du satt dina mål är det dags att berätta för andra
Vill du ha ett nytt jobb, en befordran, högre lön, bli bättre på att nätverka, vara mer aktiv på LinkedIn? Oavsett vilket mål du valt behöver du berätta om dina mål för personer som kan hjälpa dig dit. De flesta människor har en naturlig instinkt att vilja hjälpa, använd ditt nätverk!

Prima dig själv med dina mål
Ha bilder/symboler i vardagen som påminner dig om vart du vill. Med sociala medier är det hur enkelt som helst att feeda sig själv med bilder av det man vill uppnå genom att följa konton med innehåll som motiverar.

Ibland är omval den rätta vägen
Sist men inte minst. Kom ihåg att processen med att sätta mål även kan sluta med att du väljer om det du redan har. Kanske landar du i att du är där du vill vara, då blir ditt mål att fortsätta utveckla din nuvarande situation så att du kan fortsätta att vara där du vill vara för kom ihåg - allt som inte är under utveckling är under avveckling.

Vi är First. Platsen där företag hittar människor med passion,erfarenhet och expertis och kandidater hittar sann Måndagslycka. Läs gärna mer om rekrytering, bemanning och löneoutsourcing på www.firstreserve.se

Inspiration Mer Inspiration
Måndagslycka 5 sätt att hitta och rekrytera innovativa medarbetare 3 minuter

Världen förändras alltid och digitaliseringen har gjort att förändringen går snabbare än någonsin. Det ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare att vara innovativa.

Mer information
Måndagslycka Sätt karriärmål för att öka din måndagslycka 4 minuter

De flesta av oss är en tredjedel av sin tid på jobbet, det innebär att vi många gånger spenderar mer tid på arbetsplatsen än med våra nära och kära eller på andra saker vi tycker om att göra.

Mer information
Måndagslycka Välmående på jobbet 4 mjnuter

Så hittar du måndagslycka under 2020. Hur hittar man måndagslycka? Om du inte redan har måndagslycka vill du läsa vidare för att få våra 6 bästa tips om hur du ska öka ditt välmående på jobbet under 2020.

Mer information
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används.