Inspiration

Inspiration

Personlig utveckling på jobbet skapar lojalitet och produktivitet

Olika undersökningar har visat att möjligheten till personlig utveckling på jobbet värderas högre än många andra förmåner och villkort av medarbetare och kandidater på dagens arbetsmarknad.

Frågor?

Idag vill medarbetare få utvecklas på jobbet, inte bara inom sin expertis utan även inom andra områden på arbetsplatsen.

Medarbetare söker sig vidare om de inte får de utvecklingsmöjligheter de behöver. Och dagens talanger kräver möjligheter till både personlig och professionell utveckling men också tydliga karriärvägar för att stanna på en arbetsplats en längre tid.

Brist på utmaningar gör att medarbetare lämnar

En av de vanligaste orsakerna till att medarbetare byter jobb är för att de söker nya utmaningar och andra möjligheter att utvecklas. Genom att föra en dialog med dina medarbetare om deras utvecklingsbehov och försöka möta dem minskar du risken för att dina anställda söker sig vidare till en annan arbetsgivare.

Personlig utveckling skapar lojalitet och produktivitet

Som arbetsgivare har du allt att vinna på att ge dina medarbetare möjlighet till personlig utveckling på jobbet. Medarbetare som mår bra, kan hantera sitt privatliv och sitt jobb på ett bättre sätt vilket får dem att prestera och trivas bättre på arbetsplatsen.

Medarbetare som jobbat med sin personliga utveckling och mår bra är dessutom mer benägna att:

  • Hjälpa till och samarbeta bättre med kollegor
  • Vara mer kreativ i sitt jobb
  • Våga testa nya grepp och bidra till innovation på jobbet
  • Bidra till en bättre arbetsmiljö

Så kan du främja personlig utveckling på jobbet

Chefer som skapar utvecklingsmöjligheter får medarbetare som trivs, är engagerade och glada och skapar välmående organisationer.

Kommer medarbetare med önskemål om mer ansvar eller nya arbetsuppgifter gör du som chef klokt i att visa att du tror på dem och vill ge dem möjligheten att utvecklas - det skapar lojalitet och engagemang.

Här delar vi med oss av Firsts tre bästa tips för att främja personlig utveckling på arbetsplatsen:

  1. De flesta människor mår bra av att fullfölja arbetsuppgifter och uppnå mål och mår dåligt av att göra saker de inte vill. Hjälp dina medarbetare att ta reda på vad de vill och hjälp dem att hitta sina drivkrafter genom att ställa frågor om vart de vill och varför.
  2. Stötta medarbetare som satt mål och vill utvecklas genom att ge kontinuerlig återkoppling och feedback på deras arbete, det visar att du ser dem, bryr dig och vill att de ska utvecklas.
  3. Erbjud flexibilitet och frihet i arbetet för att skapa trygga och lugna medarbetare som får utrymme att reflektera över sin utveckling. Medarbetare som kan anpassa sina arbetstider till privatlivet mår bättre för att de känner att de kan behärska situationen och får därför bättre förutsättningar att ta hand om sitt utvecklingsbehov i arbetet.


På First arbetar vi ständigt för att utveckla både oss själva och det vi levererar till våra kunder och kandidater.

Söker du andra utmaningar än de som finns på din nuvarande arbetsplats så hittar du våra lediga jobb här. Ska du istället rekrytera personal till ett ledigt jobb som kan vara nyckeln till någon annans personliga utveckling så läser du mer om våra tjänster inom rekrytering och bemanning här.

Välkommen att höra av dig till oss!

Inspiration Mer Inspiration
Måndagslycka 5 sätt att hitta och rekrytera innovativa medarbetare 3 minuter

Världen förändras ständigt och digitaliseringen har gjort att förändringen går snabbare än någonsin. Det ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare att vara innovativa.

Mer information
Måndagslycka Sätt karriärmål för att öka din måndagslycka 4 minuter

De flesta av oss spenderar en tredjedel av sin tid på jobbet, det innebär att vi många gånger är mer tid på arbetsplatsen än med våra nära och kära eller på andra saker vi tycker om att göra.

Mer information
Måndagslycka Välmående på jobbet 4 minuter

Vill du hitta måndagslycka under 2021? Läs vidare för att veta hur du behåller din måndagslycka om du redan hittat den eller om du vill veta hur du ska göra för att hitta den. Här får du våra 6 bästa tips om hur du ska öka ditt välmående på jobbet under 2021.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!