Inspiration

Inspiration

Löneförmåner som anställda verkligen vill ha

Rätt ersättning för arbetsinsatsen handlar om så mycket mer än den lön eller bonus som arbetsgivaren erbjuder. Anställda söker efter arbetsgivare som kan erbjuda attraktiva löneförmåner som en del av ett omfattande ersättningspaket.

Frågor?

Rätt löneförmåner kan hjälpa till att skapa den där känslan som alla anställda vill ha, att vara rätt belönad för sitt jobb. Dessutom är det sen länge känt att glada, engagerade och motiverade medarbetare presterar bättre på jobbet.

När du sätter samman företagets förmånspaket bör du utgå ifrån vad de anställda verkligen vill ha. Genom att erbjuda rätt löneförmåner kan du visa att du som arbetsgivare bryr dig om dina anställda. Om möjligt kan du maximera den positiva upplevelsen av ersättningspaketet genom att låta de anställda fritt välja vilka löneförmåner de vill nyttja.

Det finns många sätt att belöna sin personal, här listar vi några löneförmåner som du som arbetsgivare kan använda för att skapa den rätta mixen i företagets ersättningspaket.

Flexibilitet som underlättar vardagen
Genom olika löneförmåner kan du underlätta för medarbetare att få helheten i livet att gå ihop. Flexibilitet och tjänster som underlättar vardagen kan göra att dina anställda mår bättre, är mindre stressade och därmed trivs och presterar bättre på jobbet.

 • Flexibel arbetstid
 • Flexibel arbetsplats
 • Tjänstebil
 • Bostad
 • Djurvänlig arbetsplats
 • Barnpassning
 • Hushållsnära tjänster

Utveckling och utbildning
Möjlighet att utvecklas som individ och i sin profession är något som många medarbetare ser som viktiga förmåner på arbetsplatsen. Här har du som arbetsgivare dessutom mycket att vinna på att investera i bra utbildningar för dina anställda, att medarbetare utvecklas är en win-win situation, på alla sätt.

 • Kurs eller utbildning för personlig utveckling
 • Karriärmöjligheter
 • Coachning

Hälsa och friskvård
Uppmuntra dina medarbetare att ta hand om sin hälsa genom att erbjuda löneförmåner som handlar om medarbetarnas fysiska välmående. Det finns idag flera olika löneförmåner du kan erbjuda som fokuserar på medarbetarnas hälsa och välbefinnande.

 • Tandvårdsförsäkring
 • Friskvård
 • Massage på jobbet
 • Ögonlaserbehandling
 • Frukost, snacks och andra måltider på arbetsplatsen

Beroende på vilka löneförmåner du väljer att erbjuda dina medarbetare gäller det att göra rätt när det kommer till eventuell förmånsbeskattning. First rekrytering, bemanning och löneoutsourcing i Stockholm har lönekonsulter och HR-specialister som är experter på lön och förmåner. Vi kan hjälpa er att på bästa sätt utforma företagets ersättningspaket så att det blir gynnsamt för både medarbetaren och företaget.

Inspiration Mer Inspiration
Måndagslycka 5 sätt att hitta och rekrytera innovativa medarbetare 3 minuter

Världen förändras ständigt och digitaliseringen har gjort att förändringen går snabbare än någonsin. Det ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare att vara innovativa.

Mer information
Måndagslycka Sätt karriärmål för att öka din måndagslycka 4 minuter

De flesta av oss spenderar en tredjedel av sin tid på jobbet, det innebär att vi många gånger är mer tid på arbetsplatsen än med våra nära och kära eller på andra saker vi tycker om att göra.

Mer information
Måndagslycka Välmående på jobbet 4 minuter

Vill du hitta måndagslycka under 2021? Läs vidare för att veta hur du behåller din måndagslycka om du redan hittat den eller om du vill veta hur du ska göra för att hitta den. Här får du våra 6 bästa tips om hur du ska öka ditt välmående på jobbet under 2021.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!