Inspiration

Inspiration

Fördelar med flexibla arbetstider på jobbet

Det finns flera fördelar för både arbetsgivaren och medarbetaren med flexibla arbetstider. Inom många tjänstemannayrken kan arbetet utföras på olika tider under dygnet och dessutom på olika platser.

Frågor?

På många moderna arbetsplatser är arbetstiden flexibel och ska du kunna konkurrera om de bästa kandidaterna behöver du erbjuda samma eller bättre flexibilitet än era konkurrenter.

Det är leveransen som räknas
Det är leveransen som räknas och som arbetsgivare gör du klokt i att erbjuda dina medarbetare en flexibel arbetssituation. Trenden de senaste åren har varit att allt fler startar eget som enmanskonsulter och en av anledningarna till det verkar vara att man vill uppnå en mer flexibel arbetssituation. En tillvaro där man har större möjlighet att styra över sin tid och sitt jobb.

Vill du ha en chans att behålla dina medarbetare så behöver du kunna erbjuda dem lika stor frihet och flexibilitet som om de var egna företagare.

Här listar vi de främsta fördelarna med att erbjuda flexibla arbetstider för dina medarbetare:

  • Studier har visat att medarbetare mår bättre om de kan styra över sin arbetstid och sina förutsättningar för att utföra sitt jobb.
  • Generation Z har i undersökningar visat sig vilja stanna längre på en arbetsplats om de erbjuds flexibla arbetstider som ger en möjlighet till balans mellan fritid och jobb.
  • Människor som kan påverka sin arbetstid och arbetssituation har visat sig vara mer glada och produktiva.
  • Det är motiverande för medarbetarna att få mer ansvar och själva kunna styra över sina arbetsuppgifter och sin utveckling
  • På en marknad där det råder kompetensbrist kan du lyckas rekrytera bättre om inte resväg är ett hinder. Medarbetare som själva kan styra över sina arbetstider är mer benägna att ta ett jobb även om det innebär en längre resväg, så länge de har flexibla arbetstider som gör att livet fungerar.


På First Rekrytering, Bemanning och Löneoutsourcing i Stockholm har vi sedan flera år haft flexibla arbetstider och vi delar gärna med oss av våra erfarenheter om hur det gynnat vårt företag.

Vill du ha hjälp att rekrytera eller hyra in en konsult till ett flexibelt jobb på ditt företag så är du välkommen att kontakta oss idag!

Inspiration Mer Inspiration
Måndagslycka 5 sätt att hitta och rekrytera innovativa medarbetare 3 minuter

Världen förändras ständigt och digitaliseringen har gjort att förändringen går snabbare än någonsin. Det ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare att vara innovativa.

Mer information
Måndagslycka Sätt karriärmål för att öka din måndagslycka 4 minuter

De flesta av oss spenderar en tredjedel av sin tid på jobbet, det innebär att vi många gånger är mer tid på arbetsplatsen än med våra nära och kära eller på andra saker vi tycker om att göra.

Mer information
Måndagslycka Välmående på jobbet 4 minuter

Vill du hitta måndagslycka under 2021? Läs vidare för att veta hur du behåller din måndagslycka om du redan hittat den eller om du vill veta hur du ska göra för att hitta den. Här får du våra 6 bästa tips om hur du ska öka ditt välmående på jobbet under 2021.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!