Inspiration

Inspiration

7 sätt att få måndagslycka på jobbet

Med små medel kan du hitta måndagslycka på jobbet, här får du våra 7 bästa tips för att må riktigt bra på jobbet.

Frågor?
  1. Bonda med kollegor, kunder och chefer

En av de viktigaste faktorerna för en lyckad karriär och för att må bra på jobbet är goda relationer till de människor man jobbar med. Lär känna dina kollegor, fika tillsammans, ät lunch ihop och ställ frågor för att lära känna varandra bättre. Var hjälpsam och beröm dina kollegor, det visar att du uppskattar dem och dessutom bidrar det till att skapa en positiv företagskultur. 

  1. Rör på dig

De flesta vet att det är bra både för kropp och knopp att röra på sig men ändå är det lätt att prioritera bort den viktiga motionen när det är mycket att göra. Se till att du rör på dig under arbetsveckan, gärna varje dag. 10 minuter som blir av är tusen gånger bättre än all motion som inte blir av. 

  1. Var ärlig mot dig själv

Gillar du ditt jobb? Är det du gör meningsfullt för dig och viktigast av allt: rör du dig mot dina mål och drömmar? Om inte - förändra situationen! Hitta ny motivation för ditt nuvarande arbete, sök ett nytt jobb eller utbilda dig. Trivs du inte på jobbet är det hög tid att ta tag i det, varför spendera så mycket tid på något som inte gör dig glad?

  1. Ta alla chanser du får att dra på smilbanden

Vi blir glada av att skratta och le, ju mer vi skrattar och ler desto gladare blir vi. Det spelar ingen roll varför du skrattar eller ler, det gör dig gladare oavsett. Även när det är mycket att göra, se till att ta dig tiden att utbyta ett par ord med en kollega, kolla på ett roligt klipp på Youtube eller påminn dig om en kul händelse du varit med om.

  1. Sätt mål

Vi mår bra av att nå mål, stora som små. En av de vanligaste källorna till stress och frustration på jobbet är att man upplever att målen är otydliga eller omöjliga att nå. Prata med din chef om dina mål och sätt dessutom egna mål som motiverar dig. Belöna dig själv när du når dina mål. 

  1. Var tacksam att du har ett jobb

Påminn dig själv om att det är fantastiskt att du faktiskt har ett jobb att gå till. Berätta för dina kollegor att du är glad att du har dem och att du uppskattar dem, det gör både dig och dem glada. 

  1. Var modig

Stå upp för dig själv och dina åsikter även om det kan kännas obekvämt. Andra kommer inte att ogilla dig för att du står upp för dig själv och vad du tycker, tvärtom kommer de flesta uppskatta att du är tydlig med vart du står. Att backa eller hålla inne med dina åsikter kan göra så att du undviker konflikter men den strategin kommer inte att göra dig trygg och glad i längden. 

Vi är First. Platsen där företag hittar människor med passion,erfarenhet och expertis och kandidater hittar sann Måndagslycka. Läs gärna mer här om rekryteringbemanning och löneoutsourcing.

Inspiration Mer Inspiration
Måndagslycka 5 sätt att hitta och rekrytera innovativa medarbetare 3 minuter

Världen förändras ständigt och digitaliseringen har gjort att förändringen går snabbare än någonsin. Det ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare att vara innovativa.

Mer information
Måndagslycka Sätt karriärmål för att öka din måndagslycka 4 minuter

De flesta av oss spenderar en tredjedel av sin tid på jobbet, det innebär att vi många gånger är mer tid på arbetsplatsen än med våra nära och kära eller på andra saker vi tycker om att göra.

Mer information
Måndagslycka Välmående på jobbet 4 minuter

Vill du hitta måndagslycka under 2021? Läs vidare för att veta hur du behåller din måndagslycka om du redan hittat den eller om du vill veta hur du ska göra för att hitta den. Här får du våra 6 bästa tips om hur du ska öka ditt välmående på jobbet under 2021.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!