Inspiration

Inspiration

5 bästa böckerna för att maxa din karriär och ditt företag 2021

Ni har väntat och nu är den här, listan för att maxa din karriär och ditt företag under 2021. Mycket har hänt under 2020 och det är dags att gå back to basics, vi har därför dammat av ett par riktiga gamla godingar som du måste läsa för att maxa måndagslyckan 2021.

Frågor?

De här böckerna kommer att få både din karriär och ditt företag att accelerera och nå nya höjder. Förutom att du får en avkopplande stund med en bra bok kommer du att bli sprängfylld av energi och handlingskraft när du läst dessa guldklimpar.

1. Omval, hur du väljer om ditt liv och din karriär (innan någon annan gör det åt dig), Anna Ivarsson
Ett omval kan leda till en stor förändring, en liten eller ingen förändring alls. Du gör ett omval för att ta reda på om du just nu tar tillvara dina förmågor på ett hållbart och hälsosamt sätt. Det kan vara så att du är på rätt plats i livet och gör rätt saker. Då fortsätter du där du är, stärkt av den vetskapen. Om du inte är på rätt plats kan omvalet bli foten i baken som får dig att förändra ditt liv till det bättre.

2. Vart är du på väg och vill du dit? Christer Olsson
Boken är skriven av fiskarpojken från Öckerö utanför Göteborg som gjort sunt förnuft till sin egen affärsidé. Den har tagit honom långt. Christer är idag en av landets mest anlitade föredragshållare och är en fröjd att lyssna på. Han arbetar som coach, mentor och strateg för ledningen i några av landets största företag. Christers goda råd passar för alla oavsett var man befinner sig i livet. Christer presenterar sina idéer på ett lättsamt och självklart sätt som får dig att reflektera över både små och stora frågor i din karriär och i livet i stort.

3. Munken som sålde sin ferrari, en berättelse om att uppfylla sina drömmar och och förverkliga sig själv, Robin Sharma
Munken som sålde sin Ferrari är en och underhållande och intressant skildring av en yttre och inre resa som fängslar dig totalt, där österländsk mystik möter det västerländska framgångstänkandet.

Boken handlar om en arrogant värsting till stjärnadvokat som kör på i ett alldeles för högt tempo i livet och får en hjärtinfarkt i rättssalen. Efter det påbörjar han en förändring och en resa som leder honom till ett upplyst, lyckligt och framgångsrikt liv. Boken kan stundtals kännas lite “flummig” men accepterar du det kan du få fina lärdomar som kommer att hjälpa dig i livet och karriären.

4. Har du attityden, en inspirationsbok om företag som vill förändra världen, Claes Knutson
Det här är boken för dig som har eller vill ha lusten att förändra världen! Här får du veta vad som krävs för att skapa utmanande företag i världsklass. För att utmana världen krävs passion och lust, och det krävs att alla är med och driver. För det behövs strategier att hantera det höga tempot, den starka initiativkraften och att alla är med och driver.

Här får du veta vilken kultur, ledarskap och medarbetarskap som är avgörande för att bygga ett challengerföretag.Den här boken gör dig inspirerad och utmanad och leder med stor sannolikhet till att du får lust att vara med och bygga ett företag som utmanar världen.

5. 4 timmars arbetsvecka, konsten att leva mer och jobba mindre, Timothy Ferriss
Det här är boken för dig som inte tror att vi måste jobba hela livet innan vi till sist kan njuta av en välförtjänt pension. Oavsett vilka mål och drömmar du har, att slippa jobba heltid, resa jorden runt eller tjäna riktigt mycket pengar utan att jobba ihjäl dig så talar boken om hur du ska göra.

Du får metoder med enkla steg som är lätta att följa för att lära dig att fokusera på det som verkligen är viktigt och sluta göra det som är onödigt, så att du kan leva ditt drömliv.

Bonustipset!
Ännu en bok som du inte får missa om du vill maxa din karriär 2021 är Ami Hemvikens nya bok Nå in. Nå fram. Få igenom. Medveten kommunikation på jobbet.
Kommunkationsexperten Ami Hemviken lär dig i den här boken hur du bättre når in, når fram och får igenom. Hon gör dig medveten om att du ständigt kommunicerar på jobbet genom de ord du väljer att använda på fikarasten, hur du formulerar dig i mailet till kunden och hur du för din kropp under presentationen.

Om du är medveten om din kommunikation kan du få en roligare, snällare och mer produktiv arbetsvardag. Den här boken hjälper dig att förbättra din kommunikation genom tips och verktyg för att smidigare hantera jobbsituationer där kommunikationen står i centrum.

Inspiration Mer Inspiration
Måndagslycka 5 sätt att hitta och rekrytera innovativa medarbetare 3 minuter

Världen förändras ständigt och digitaliseringen har gjort att förändringen går snabbare än någonsin. Det ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare att vara innovativa.

Mer information
Måndagslycka Sätt karriärmål för att öka din måndagslycka 4 minuter

De flesta av oss spenderar en tredjedel av sin tid på jobbet, det innebär att vi många gånger är mer tid på arbetsplatsen än med våra nära och kära eller på andra saker vi tycker om att göra.

Mer information
Måndagslycka Välmående på jobbet 4 minuter

Vill du hitta måndagslycka under 2021? Läs vidare för att veta hur du behåller din måndagslycka om du redan hittat den eller om du vill veta hur du ska göra för att hitta den. Här får du våra 6 bästa tips om hur du ska öka ditt välmående på jobbet under 2021.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!