Inspiration

Inspiration

Vad är headhunting?

Vad är headhunting och vad gör en headhunter? Här kan du lära dig mer om hur du kan hitta och rekrytera de vassaste kandidaterna genom headhunting.

Frågor?

Vad är en headhunter?
En headhunter är en rekryterare som är skicklig på att hitta, kontakta och attrahera kandidater som inte aktivt sökt ett ledigt jobb men som har en passande profil för tjänsten. Headhunting kan användas som fristående metod vid en rekrytering eller komplettera en traditionell rekryteringsprocess för att utöka urvalet av kandidater.

Vad innebär headhunting?
Headhunting innebär att en rekryterare söker aktivt i olika databaser och nätverk efter kandidater med passande kompetensprofiler för en specifik rekrytering, ofta för mer kvalificerade roller som CFO, VD, HR-chef, inköpschef och marknadschef. Headhunting innebär också att en headhunter kartlägger var en specifik kompetens finns på arbetsmarknaden i syfte att hitta och kontakta de personer som innehar den kompetens man söker efter.

Vanligaste arbetssätten för en headhunter att hitta kandidater:

  • Kartläggning av företag/branscher där den specifika kompetensen kan finnas
  • Sökningar i sociala kanaler som LinkedIN; profiler, grupper, företag
  • Sökningar i CV-databaser

Hör av dig till oss på First Rekrytering i Stockholm om du behöver rekrytera en kvalificerad medarbetare och behöver hjälp att headhunta rätt kandidater. 

Vi är experter på search och headhunting och har effektiva verktyg som ökar vår träffsäkerhet och effektivitet i vårt arbete med headhunting.

Läs mer om headhunting här eller kontakta oss idag!

Inspiration Mer Inspiration
Headhunting Vad är headhunting? 3 minuter

Vad är headhunting och vad gör en headhunter? Här kan du lära dig mer om hur du kan hitta och rekrytera de vassaste kandidaterna genom headhunting.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!