Inspiration

Inspiration

Tips för att välja bemanningsföretag

- Vi ser just nu en tydlig förändring i kundernas behov av rekrytering och bemanning. Många företag vågar inte anställa själva och andra har anställningsstopp trots att behovet av ny personal finns. Som en naturlig utveckling av detta ökar behoven av att hyra en konsult för att täcka personalbehovet samtidigt som man tar en mindre risk än om man anställer själv.

Frågor?

Sandra Solomon, VD på First Rekrytering och Bemanning i Stockholm ger sina bästa tips på hur du som kund kan säkerställa att ni som företag väljer rätt bemanningsföretag när ni behöver hyra in en konsult.

- I de osäkra tider vi alla försöker att navigera just nu så ser vi att personalfrågorna hamnat allra högst upp på agendan. Vissa branscher har just nu ett högre personalbehov än innan pandemin slog till samtidigt som andra har tappat stora delar av sina intäkter och därför behövt permittera eller säga upp personal. När anställda säger upp sig passar man på att inte rekrytera en ersättare utan täcker upp med annan befintlig personal eller hyr in en konsult för att täcka personalbehovet tillfälligt. Det är där vi bemanningsföretag fyller en viktig funktion.

Så hur gör man då för att välja rätt bemanningsföretag när man har behov av att hyra personal?

- Mitt främsta råd är att kontakta ett par olika bemanningsföretag. Ta reda på vilka företag som är bäst inom de kompetenser ni söker, behöver ni hyra in en ekonomiassistent eller ekonomichef så är min rekommendation att ni vänder er till de bemanningsföretag som är specialiserade inom just ekonomi.

Ta vara på rekommendationer som du fått från ditt nätverk och lägg vikt vid det personliga mötet. Arbetar bemanningsföretaget långsiktigt när det kommer till kunder och egen personal? Hur är engagemanget och hur stämmer kemin, konsultchefen är trots allt en person ni kommer att ha ett nära samarbete med under konsultinhyrningen.

Försök få en känsla för hur bemanningsföretaget arbetar och vilken kultur som råder, allra bäst kommer samarbetet att fungera med ett bemanningsföretag som har ett liknande arbetssätt och liknande kultur som er. Fråga hur processen kommer att gå till och hur företaget matchar rätt konsult till uppdraget hos er.

Några ytterligare tips på vägen för att hitta rätt är:

  • Sammanställ en tydlig kravprofil, på egen hand eller med hjälp av bemanningsföretaget. Vilken kompetens är det ni har behov av? Vad behöver konsulten kunna och vad kan konsulten lära sig på plats?
  • Fundera över vilken kompetens och tid ni har att välja konsult, är ni vana att hyra in konsulter och har ni tid att träffa flera olika konsulter eller behöver ni stöd från bemanningsföretaget med alla steg i processen?
  • Kommer ni att bli en liten kund hos ett stort bemanningsföretag eller tvärtom? Här är det viktigt att tänka på vilken service ni vill ha och behöver eftersom det kan skilja sig åt mycket beroende på vilken leverantör ni väljer.

Lycka till!

Vill du veta mer om hur vi på First kan hjälpa dig att täcka ditt behov av att hyra in en konsult eller rekrytera är du välkommen att kontakta oss idag. Ring på 08 230 240 eller maila på info@firstreserve.se

Inspiration Mer Inspiration
Bemanning Vad är bemanning? 3 minuter

Är du i behov av att hyra personal och funderar du på att ta hjälp av ett bemanningsföretag i Stockholm? I den här artikeln guidar vi dig och reder ut begreppen inom bemanning.

Mer information
Bemanning Fördelar med att använda ett bemanningsföretag 3 minuter

När du behöver personal till ditt företag kan du rekrytera själv eller via ett rekryteringsföretag. Du kan under vissa förutsättningar visstidsanställa personal men finns inte den möjligheten kan det vara en lösning att hyra personal genom att ta in en konsult från ett bemanningsföretag.

Mer information
Bemanning Tips för att välja bemanningsföretag 5 minuter

- Vi ser just nu en tydlig förändring i kundernas behov av rekrytering och bemanning. Många företag vågar inte anställa själva och andra har anställningsstopp trots att behovet av ny personal finns. Som en naturlig utveckling av detta ökar behoven av att hyra en konsult för att täcka personalbehovet samtidigt som man tar en mindre risk än om man anställer själv.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!