Inspiration

Inspiration

Fördelar med att använda ett bemanningsföretag

När du behöver personal till ditt företag kan du rekrytera själv eller via ett rekryteringsföretag. Du kan under vissa förutsättningar visstidsanställa personal men finns inte den möjligheten kan det vara en lösning att hyra personal genom att ta in en konsult från ett bemanningsföretag.

Frågor?

De främsta fördelarna med att hyra personal från ett bemanningsföretag.

 1. En förutsägbar kostnad
  I osäkra tider kan det vara en fördel att personalkostnaden är förutsägbar och begränsad i tid. När du hyr personal så betalar du bara för den tid konsulten utför arbete för ditt företag. Vid planerad eller oplanerad frånvaro hos konsulten så betalar du inte något till bemanningsföretaget. Därför blir kostnaden förutsägbar för dig som kund, uppdraget löper under avtalad tid och oftast med en månads uppsägningstid. Det gör att du kan anpassa inhyrningen och kostnaden efter ert behov och era förutsättningar.
 2. Rätt konsult för uppdraget
  Bemanningsföretagets rekryterare hjälper dig att hitta rätt konsult för uppdraget. Ibland finns konsulten redan anställd hos bemanningsföretaget, om inte så startas en rekryteringsprocess för att hitta rätt konsult för uppdraget på ditt företag. Rekryterare är experter på rekrytering och personbedömningar och har verktygen och expertisen för att effektivt hitta rätt konsult för dig att hyra.
 3. Du kan byta konsult om det inte blir rätt
  När du hyr personal så är det oftast enklare att byta konsult om det inte blev helt rätt än om du själv anställt personen. Bemanningsföretaget hjälper dig att hitta en ny konsult om du eller konsulten inte tycker att matchningen blev helt rätt för uppdraget.
 4. Konsulten har erfarenhet från andra företag
  När du hyr personal så får du ofta en konsult med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter hos andra företag. Även om konsulten är hos er för ett tillfälligt behov så kommer ni med största sannolikhet att ha nytta av att konsulten tillför kunskap om hur andra företag löst samma arbetsuppgifter på andra och kanske mer effektiva sätt.
 5. Flexibelt
  Vid arbetstoppar, i semestertider och när du behöver en vikarie är det en bra lösning att hyra personal från ett bemanningsföretag. Du kan välja att hyra personal på heltid eller deltid med den kompetens företaget behöver för tillfället. Ett konsultuppdrag kan vara ett par dagar upp till månader eller år. När företaget har ett behov av personal men det av någon anledning känns osäkert att anställa själv så kan ett bra alternativ vara att hyra in en konsult från ett bemanningsföretag.


First är ett bemanningsföretag i Stockholm där du kan hyra personal inom ekonomi, HR, lön, administration och inköp/logistik. Vi har branschens bästa konsulter och vill du uppleva alla fördelar med att hyra personal är du varmt välkommen att kontakta oss eller läsa mer här: Bemanning.

Inspiration Mer Inspiration
Bemanning Vad är bemanning? 3 minuter

Är du i behov av att hyra personal och funderar du på att ta hjälp av ett bemanningsföretag i Stockholm? I den här artikeln guidar vi dig och reder ut begreppen inom bemanning.

Mer information
Bemanning Fördelar med att använda ett bemanningsföretag 3 minuter

När du behöver personal till ditt företag kan du rekrytera själv eller via ett rekryteringsföretag. Du kan under vissa förutsättningar visstidsanställa personal men finns inte den möjligheten kan det vara en lösning att hyra personal genom att ta in en konsult från ett bemanningsföretag.

Mer information
Bemanning Tips för att välja bemanningsföretag 5 minuter

- Vi ser just nu en tydlig förändring i kundernas behov av rekrytering och bemanning. Många företag vågar inte anställa själva och andra har anställningsstopp trots att behovet av ny personal finns. Som en naturlig utveckling av detta ökar behoven av att hyra en konsult för att täcka personalbehovet samtidigt som man tar en mindre risk än om man anställer själv.

Mer information
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!