AI Search

AI Search

FRasse - Firsts AI Searchrobot

Branschens första digitala rekryteringsassistent.

Scroll
Ska¨rmklipp15 IMG_5424 IMG_8301 Ska¨rmklipp27 Ska¨rmklipp4 IMG_2017 IMG_3856 Ska¨rmklipp23 IMG_5946 Ska¨rmklipp

FRasse

AI searchroboten som hittar nålen i höstacken.

Det blir allt svårare att matcha rätt kandidat med rätt uppdrag. Idag finns en flod av medier, kanaler och plattformar där företag letar kandidater till olika tjänster. Men vilken kanal och vilken plattform är rätt? Det är i princip omöjligt att ha koll och överblick på allt som finns.

Därför har vi utvecklat den virtuella sökassistenten FRasse. Självlärande och fullproppad med data från 15 års rekryteringsverksamhet, hittar han dina kandidater snabbare och säkrare än någonsin tidigare. Välkommen att boka in en möte med oss och se hur FRasse kan bidra till att ditt företag får kompetenta medarbetare på plats på rekordtid.

Hitta kandidaterna

Nya sökbeteenden kräver nya metoder.

På First ser vi en tydlig förändring i hur företag kommer i kontakt med jobbsökande nu jämfört med för bara några år sedan. Då var det vanligt att företagen annonserade efter sökande i vanliga papperstidningar och på olika webbsidor. Den kandidat som hade tur och råkade se annonsen och dessutom var intresserad av jobbet - sökte det förhoppningsvis.

Så fungerar det inte längre. Idag förlitar sig många kandidater på att det räcker med att ha en uppdaterad LinkedIn profil. Sedan sitter de vackert och väntar på att bli kontaktade av headhunters som har ett intressant jobb på gång. Detta gäller framför allt dem som redan har ett jobb där de trivs och inte aktivt söker ett nytt jobb. Dessa personer kan ändå mycket väl kan tänka sig att byta om de får rätt fråga och utmaning från rätt företag eller organisation.

Rätt kandidat snabbt

Kandidaternas ändrade beteende i kombination med att det blivit mycket svårare att annonsera i rätt kanal mot rätt målgrupp har ökat betydelsen av en väl fungerande search-funktion. Det krävs rekryterare med fingertoppskänsla som aktivt letar upp kandidater, kontaktar dem, berättar om jobbet och arbetsgivaren, matchar alla krav mot varandra för att till sist presentera ett urval kvalificerade slutkandidater för dig som kund.

Men även när man har allt detta på plats tar det första steget, att leta upp kandidaterna, väldigt lång tid. Därför utvecklade vi den virtuella sökassistent FRasse under 2018.

Och det blev succé direkt. Nu använder vi FRasse i alla våra tjänster oavsett om det gäller rekrytering, bemanning eller interim. Detta gör att vi minskar våra ledtider avsevärt och samtidigt ökar träffsäkerheten. Vi använder oss av metoden på alla nivåer såsom; medarbetare, specialist och chef och vi kvalitetstestar därmed FRasse varje dag, många gånger om.

FRasse- född 2018

En kort presentation

FRasse föddes 2018. Vi fick en virtuell rekryteringsassistent som redan från första stund effektiviserade searchprocessen utefter kundens behov. Fick FRasse bara rätt fråga så löste han uppgiften bums. Med stor entusiasm scannar han av flera interna och externa plattformar efter kandidater. Han tittar enbart på CV och profil och bryr sig inte om andra aspekter. Saklig skulle man kunna säga.

FRasse hade redan som nyfödd 15 års erfarenhet av rekrytering bestående av insamlade 100.000-tals datauppgifter från våra rekryterare. Han kunde korsköra dem hur som helst, på längden och tvären och lärde sig snabbt vilka data som vara relevanta, och vilka som inte var det. Med FRasse fick vi en automatiserad Search-process i flera steg som gav oss ett brett, djupt och snabbt sökande för kompetensbaserad rekrytering och bemanning.

Outsourca din search

Låt FRasse sköta searcharbetet.

Nu kan du också använda FRasse för searcharbetet. Vi instruerar honom att hjälpa dig och redan efter någon timme kan du ha ditt första urval kandidater klart.

Du får förkortad söktid och mer utrymme för interaktion med kandidaterna. Det är några av de många fördelar som kommer med implementeringen av ny teknik inom rekrytering och bemanning. 


Välkommen att boka in en möte med oss och se hur FRasse kan bidra till att ditt företag får kompetenta medarbetare på plats på rekordtid.

Vill du veta mer?

FRasse AI Searchrobot

FRasse
Stäng
Ska vi snacka?

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning, interim, search eller headhunting är du välkommen att boka ett möte med oss! Du behöver inte förbereda någonting. Låt oss höras så ser vi vart det leder!

Hör av dig!