3 frågor om Gig-ekonomi och framtidens arbetsmarknad – hur blir jag en vinnare? - First Reserve

3 frågor om Gig-ekonomi och framtidens arbetsmarknad – hur blir jag en vinnare?

Forbes publicerade nyligen en studie som visade på att om tillväxttakten håller i sig så kommer vi år 2027 ha en arbetsmarknad där konsulter eller egenföretagare beräknas vara den huvudsakliga arbetskraften. Man menar att detta beror på faktorer som automatisering, frihet och flexibilitet. Att tänka traditionellt kring arbetsstyrkan kommer under kommande år ge stora konsekvenser för företagen i form av effektivitetsbortfall och skenande utgifter. Detta globala skifte, som är en samverkan av Gig-ekonomi, just-in-time, digitalisering och robotisering går tillbaka ett antal år men kommer enligt Insightlab inom kort att få ett stort genomslag även på den svenska arbetsmarknaden.

Vad är Gig-ekonomi?

Uttrycket Gig-ekonomi kommer ursprungligen från musikindustrins arbetssätt där artister och musiker bokas av uppdragsgivare för ett Gig (uppträdande). Översatt på en bredare arbetsmarknad handlar det om att arbeta projektbaserat istället för med fasta anställningar, vilket skapar större flexibilitet för både uppdragsgivare och uppdragstagare

Vad innebär Gig-ekonomi för mitt företag?

För uppdragsgivaren ger Gig-ekonomin möjlighet att optimera kompetensen i varje projekt istället för att fördela arbetsuppgifter till anställda generalister. Det ger ekonomisk flexibilitet med lägre fasta utgifter och större rörliga poster. I Gig-ekonomin finns både vinnare och förlorare och en Gig-ledare måste vara extremt bra på förhandling och budgivning för att ha chans att jobba med eftertraktade Gigsters. En stor utmaning ligger också i att få kompetenserna att samarbeta från dag ett.

Vad kan jag som arbetstagare förvänta mig?

Arbetstagaren kommer i den nya arbetsmarknaden uppleva större krav på att ta eget ansvar, men i gengäld betydligt  mer frihet. Tryggheten av en fast anställning försvinner och du måste istället själv tänka på saker som pensionsavsättning, karriärvägar och kompetensutveckling. Såklart också ditt personliga varumärke. Att byta arbetsplats och samarbetspartners ofta  kan dessutom uppfattas både skrämmande och ansträngande för många  arbetstagare. Skräms du inte av detta har du däremot all chans i värden att skapa ett skräddarsytt arbetsliv där du både får förverkliga dina drömmar och arbeta i den omfattning och vid de tidpunkter du själv vill.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att den nya arbetsmarknaden innebär ett skifte för både arbetsgivare och arbetstagare. Har du verktygslådan klar för framtiden?

 


First Interim driver utvecklingen av framtidens konsultbolag med ny teknik och människan i centrum för att snabbt hjälpa våra kunder med rätt kompetens till affärskritiska positioner.

Vi matchar ert behov mot konsulter i våra nätverk och genom search med hjälp av AI-teknik och vår searchrobot. Sedan starten 2003 har vi byggt upp ett unikt nätverk av tusentals chefer och specialister.

Vill du veta mer och få en inblick i hur vår searchrobot FRasse kan hjälpa er hitta framtidens kompetens? Kontakta oss så berättar vi mer.