Saint-Gobain Sverige söker Ekonomiassistent

Vill du arbeta i ett företag som ser individen och söker personer med långsiktiga karriärmål? Sök då tjänsten som Ekonomiassistent till Saint Gobain Byggprodukter AB!

Weber är ett varumärke som i Sverige marknadsförs av Saint-Gobain Byggprodukter AB.

Saint-Gobain Byggprodukter AB utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och system för bygg och anläggning inom områdena mur och puts, golvavjämning, betong, fäst och fog samt Leca® lättklinker, lätt¬klinkerblock, -husgrunder och -element.

Saint-Gobain Byggprodukter AB har en marknadsledande ställning när det gäller mineralbaserade produkter på den svenska marknaden. Företaget ingår i Saint-Gobain-koncernen. I Sverige bidrar ca 300 anställda till en omsättning på 1,3 miljarder SEK. Läs mer på www.weber.se.

I denna rekrytering samarbetar Saint-Gobain med First Reserve AB. Du kommer initialt att vara inhyrd via First Reserve med målsättning att bli rekryterad till Saint Gobain. Tjänsten är placerad i Solna på Saint-Gobain Byggprodukter AB’s huvudkontor.

Arbetsuppgifter
Saint Gobain-koncernen håller på att bygga upp en Shared Service Center-funktion avseende ekonomi och redovisning (SSC Finance). I takt med att flera av koncernens bolag lägger över sin redovisning på SSC Finance behöver verksamheten ytterligare resurser.

Du kommer att tillhöra en avdelning som i dag består av 12 personer, uppdelade på redovisning och reskontra. Personen som nu ska rekryteras kommer att arbeta i leverantörsreskontragruppen, med ansvar för ett par av koncernens bolags leverantörsreskontra för ett par av koncernens bolag. Vilket innebär ankomstregistrering, kontering, periodiseringar, löpande bokföring samt betalningar. I övrigt hjälps man åt på avdelningen och täcker upp för varandra vid behov.

Vem är Du?
Vi söker dig som är gymnasieekonom eller motsvarande och har ett par års erfarenhet av ekonomiassistent uppgifter. Har du erfarenhet av en större – och/eller internationell verksamhet är det meriterande.

Då Saint-Gobains koncernspråk är engelska förutsätter vi att du har goda kunskaper i engelska språket. Du har goda kunskaper i Excel.

Vi söker dig som är socialt kompetent och samarbetsvillig. Du är noggrann, ansvarstagande samt flexibel i din yrkesroll. Du har en positiv inställning och vill vara delaktig i avdelningens arbete. Du trivs att arbeta i ett dynamiskt bolag.

Ansökan
En avgörande framgångsfaktor för varje företag är att tillgodogöra sig människors olikheter. Oavsett kön och bakgrund är du därför välkommen med din ansökan.

Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Frågor besvaras av Viveka Holm på First Reserve, tel: 08-705 80 64.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Viveka Holm

Affärsområdesansvarig Chefsrekrytering/interim

08-705 80 64

070-279 83 21

viveka.holm@firstreserve.se